Hvad er linkbuilding?

En af de hotteste varer på nettet i øjeblikket er ikke sommerkjolen anno 2022 eller Adeles nyeste album til streaming – nej, det er derimod linkbuilding.

Og du spørger måske: ”Hvad er linkbuilding for noget?” 
Det kan stærkt oversættes til at være mund til mund-metoden, der fungerede i gamle dage. Når to mennesker snakkede sammen, anbefalede den ene for eksempel din forretning, hvorefter den anden ville gå hen og handle hos dig. 

Linkbuilding fungerer ved, at en anden hjemmeside, via et link i en tekst, henviser til din hjemmeside. På denne måde vil brugerne af denne hjemmeside blive gjort opmærksomme på din forretning – men vigtigst af alt vil søgemaskinerne ligeledes blive gjort opmærksomme på din hjemmeside i samspil med den side der linkes fra. 

Sælger du for eksempel garn, vil det være indlysende godt at blive omtalt på en hjemmeside der udelukkende omhandler garn og hvordan man hækler Batman og alle de andre superhelte. Denne side vil nemlig have relevans for din garnforretning.

Linkprofiler

Der findes også hjemmesider, som generelt har en meget stærk såkaldt linkprofil, hvor det er meget interessant at få et link fra. Det kan være informationssider og nyhedssider som for eksempel TV2 eller Jyllands Posten. Derfor er det en god idé at have en stærk medieprofil, men det kommer vi tilbage til under en anden kategori. 
 
Mange firmaer kan tilbyde dig linkbuilding fra sites, der har en vis form for rangering. Ofte bruges der en rangering fra et tredjepartsprogram som for eksempel Ahrefs. Dette program er blevet en rettesnor generelt, da den gennem forskellige algoritmer fastsætter, hvor din forretning er placeret på en skala fra 1 til 100. (Hint: 100 er bedst) 
 
Dog er det ikke sikkert, at der findes nok sites, der omtaler emnet i netop din forretning. Derfor kan du opleve at få links ind fra en side, der handler om noget helt andet, men hvor der er skrevet en artikel, som omhandler det, du sælger.

Linkrangering

Et stærkt link der rangerer højt, vil selvfølgelig give et godt løft til din webshop generelt, men det er utrolig vigtigt, at du har øjnene åbne og en føling med, hvad der foregår. For eksempel går det ikke at springe over, hvor gærdet er lavest og få en masse billige links fra tvivlsomme hjemmesider. Denne fidus har søgemaskiner som for eksempel Google skam allerede luret og dit forarbejde vil i stedet for blive straffet hårdt – ja, i værste fald kan du blive smidt helt ud af Google i en udefinerbar periode. 
 
Her hos Zellert.com har vi valgt, at vi ikke satser på et kæmpe linkbuilding katalog. Vores strategi er derimod at se på, hvordan din virksomhed kan få nogle gode stabile links og samtidig få en meget positiv omtale med tilhørende links. Det kan for eksempel være ved at opsøge lokale medier og få dem til at skrive en historie om dig, din ide og din forretning. 
 
Vi har selv tidligere brugt denne strategi på vores webshops med stor succes. Dertil er det ofte således, at denne form for links er mere holdbare i længden, da de ikke bliver fjernet så hurtigt efterfølgende. Jo længere tid et link er online, jo bedre vil det rangere på Google og deraf give dig endnu mere positiv effekt. 
 
Ydermere kan du til hver en tid bruge os hos Zellert.com som et firma, der kan vælge de samarbejdspartnere, du bør interagere med, når du skal prøve at lege med linkbuilding. 
Vi har gennem vores mange års erfaring fundet ud af, hvad der virker og ikke mindst, hvad der ikke virker. 
Du kan med stor fordel bruge Zellert.com som din e-handelsrådgiver, der vil frasortere de tvivlsomme resultater. På denne måde er du fri for, på et dagligt basis, at bruge tid og ressourcer på at sidde og vælge fra og til, hvilke links der måske eller måske ikke kan være gode for dig og din forretning.  
 
I samarbejde med dig vil vi lægge en strategi for, hvilke links der er interessante for netop dit site. Vi vil derfor shoppe hos diverse links udbydere eller tage imod tilbud fra links udbydere ud fra, hvilke links der vil matche lige netop din profil. 
Du vil derfor kunne bruge din tid meget mere effektivt på det, du er bedst til - nemlig at vækste og fokusere på din forretning. 
 
Kontakt os i dag på mail info@zellert.com eller telefon 71990715 – det gode og givende samarbejde er blot et opkald væk.