SEO

Hvad er SEO?

SEO, eller også kaldet søgeordsoptimering, er utrolig vigtigt, når du driver en webshop.  

Det er yderst vigtigt, at du får lagt et meget stærkt fundament helt fra begyndelsen. 
Når dit fundament med SEO er velovervejet og planlagt helt fra begyndelsen, er du nemmere sikret, at søgemaskiner, som eksempelvis Google, oftere vil komme på besøg på din webshop og dermed rangere dig hurtigere i deres søgemaskineliste.
For at gøre det hele lidt nemmere i denne jungle af smarte forkortelser og udtryk, hvor du måske står med oprejste øjenbryn, har vi nedenunder lavet en lille ordbog, som forklarer dig de mest basale udtryk, som du vil støde på i SEO verdenen.

SEO:

Search Engine Optimization - Søgeordsoptimering. 
Optimering af dine tekster og fokus på specifikke søgeord, som kan klatre op på Google’s søgesider. Sælger du f.eks. badekåber, vil (og skal) din side gerne rangerer højt, når potentielle kunder søger på “badekåber”. Men hvis der er stor konkurrence, skal der meget mere fokus og optimering til, for at Google ved, at netop din forretning, er den bedste badekåbe-side, at henvise til. 
 

SERP: 

Search Engine Result Page - Søgeresultatside. 
Når du indtaster en søgning på Google, for du en side op med resultater af din søgning. Dette er SERP. Det er her, hvor din virksomhed gerne skulle ligge på side 1 – eller plads nr. 0, hvis du er rigtig skarp på din SEO. 
 

SEM: 

Search Engine Marketing – Marketing på søgeordsmaskiner. 
Her er primært tale om markedsføring, som fremkommer ved søgninger på søgeordsmaskiner og som man oftest betaler for. På Google kan det eksempelvis være Google Ads. 
 

En forståelig SEO kommunikation 

Hos Zellert vil vi ikke drukne dig i smarte termer og uforstående udtryk. Det er vigtigt for os, at du er med hele vejen og forstår, hvad der skal gøres og hvad der er blevet produceret til dig og din webshop. 
 
Der findes rigtig mange bureauer, som kan lave SEO og lover dig guld og grønne skove. Ofte er det dog altid i et samspil med betalt online markedsføring. Her er det vigtigt at adskille disse to ting kraftigt. 
Du kan se betalt markedsføring som en annonce i en avis eller på siden af en bus. Det vil sige, betalt markedsføring er lig med noget, du har betalt for med henblik på at få eksponering og derfra håbe på, at netop dine kunder ser det, finder det interessant og derved gør brug af dig og din forretning. 
Jo flere penge du poster i betalt markedsføring, jo større eksponering får du og derved også større chance for den endelige handel. 
 
SEO optimering skal derimod ses som den klassiske mund til mund metode og opbygning af goodwill - bare i den digitale verden.  
Her bliver din forretning kendt på netop dit speciale, dit unikke produkt eller niche ved at kunder taler om din forretning og derved lægger dit firmanavn sig i deres eller andres bevidsthed. 
Hvem har ikke lyst til at blive nævnt i følgende sætning mellem to eller flere mennesker: ”Har du hørt om den nye fede forretning, der sælger XYB? Den bør du bare prøve/handle ved.” 
 

Søgemaskiner 

Søgemaskiner som for eksempel Google ser vi som verdens største leksikon. Google mener selv, at deres vigtigste opgave er at give deres brugere mulighed for at finde præcis det, de søger lige nu. 
Hvis din webshop indeholder lige netop de informationer eller varer som kunden søger, så er du allerede godt på vej til at blive listet højt på Google - hvis man da lige ignorerer dine konkurrenter. 
 
Sætter vi ordet ’optimering’ efter søgemaskiner, så kan du gætte dig til, hvad det her drejer sig om. Det er helt og holdent en opgave, der består i kunsten at gøre din webshop til det sted, hvor for eksempel Google har lyst til at sende deres brugere hen. Vi skal få Google til at mene at netop dit site har den mest relevante information/varer. 
 
Hvad der virker bedst, findes der desværre ingen formel på. Størstedelen (hvis ikke alt) af søgeordsoptimering er baseret på erfaringer gjort gennem tiden.  
Søgemaskinerne offentliggør selvfølgelig ikke, hvad de kigger på. I dag er algoritmerne (formlerne) så avanceret, at der tages stilling til alt på en webshop. Det gælder lige fra, hvor længe du har ejet dit domæne, din struktur på siden, hvor meget trafik du genererer og videre til, hvor mange links du har til dit site. 
 

Zellert er med på rejsen 

For rigtig mange kan det være en uoverskuelig jungle at finde rundt i SEO. 
Hos Zellert har vi fokuseret på SEO i over 10 år på vores egne webshops. Vi ved derfor, hvad der er vigtigt at have som fundament når det drejer sig om den gode placering på søgemaskinerne. 
Vores SEO viden er opnået gennem et stærkt fokus på ren e-handel og vi har afprøvet, hvad der virker og hvad der ikke virker. 
Læg dertil at vi har fulgt med på Googles rejse de sidste 10+ år og set, hvilke fokuspunkter Google har skiftet fra og til. 
 
Synes du, at SEO virker uoverskueligt, bør du tage en snak med os her hos Zellert. Vi er til din rådighed og kan uden tvivl hjælpe dig til den gode og sunde vækst, som resulterer i øget organisk salg. 
Tag kontakt til os i dag på mail info@zellert.com eller telefon 7199 0715. 

 

 

SKAL du HAVE HJÆLP TIL SEO?

Book et uforpligtende møde med Lasse om din webshops behov.